Pyzy z kapustą i grzybami

Pyzy z kapustą i grzybami
Pyzy z kapustą i grzybami

Jeśli tak jak ja uwielbiasz kuchnię polską, to na pewno nie mogło Ci umknąć, jak ważne miejsce w naszym menu zajmują pyzy z kapustą i grzybami. To jedno z tych dań, które nie tylko przypominają nam o smaku domowych obiadów, ale też potrafią wywołać uśmiech na twarzy i wspomnienia z dzieciństwa. Przygotowanie pyz może wydawać się czasochłonne, ale uwierz mi – warto! Poniżej znajdziesz przepis, który krok po kroku przeprowadzi Cię przez ten proces.

Pyzy z gotowanych ziemniaków z mięsem

Pyzy z gotowanych ziemniaków z mięsem
Tradycyjne polskie kluski z gotowanych ziemniaków – przepyszne pyzy z mięsem !

Pyzy z gotowanych ziemniaków z mięsem to charakterystyczne typowo polskie danie. Komponuje się z wieloma dodatkami, ale najważniejsze jest ciasto na pyzy i farsz. Osobiście kojarzy mi się z dzieciństwem i moją babcią. Pamiętam jak w kuchni, czuć było ten charakterystyczny zapach gotujących się ziemniaków i mięsa. To danie jest nie tylko pyszne, ale i bardzo sycące. Dziś podzielę się z Wami przepisem na to klasyczne danie, które idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad.