Surówka z rukoli, pomarańczy i orzechami włoskimi

Surówka z rukoli, pomarańczy i orzechami włoskimi
Surówka bardzo dobrze łączy się z letnimi daniami jako lekki dodatek

Czasem mamy ochotę na coś lekkiego, świeżego, a jednocześnie pełnego smaku i charakteru. W takich momentach idealnym wyborem będzie surówka z rukoli, pomarańczy i orzechów włoskich. To połączenie smaków słodkich, gorzkawych i orzechowych daje naprawdę wyjątkowy efekt. Moim zdaniem, to jedna z tych sałatek, które doskonale sprawdzą się zarówno jako przystawka, jak i dodatek do głównego dania.

Chińska surówka z białej kapusty

Chińska surówka z białej kapusty przepis kulinarny
Chińska surówka z białej kapusty

Kuchnia chińska słynie z bogactwa smaków i aromatów, które składają się na różnorodne i kolorowe dania. Jednym z prostszych, ale równie smakowitych przepisów jest przepis – chińska surówka z białej kapusty. Ta lekka i chrupiąca przekąska doskonale nadaje się jako dodatek do głównych dań kuchni orientalnej lub jako zdrowa przystawka. Poniżej znajdziecie krok po kroku jak przygotować to pyszne danie.

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty przepis kulinarny
Surówka z czerwonej kapusty, która zachwyca smakiem

Każdy, kto choć raz spróbował domowej surówki z czerwonej kapusty, wie, że to danie potrafi wzbogacić smak nawet najprostszego obiadu. Zarówno pod względem smakowym, jak i wizualnym, czerwona kapusta jest niezwykle atrakcyjnym składnikiem. W poniższym artykule przedstawiamy sprawdzony przepis na surówkę z czerwonej kapusty, która zachwyci wszystkich swoim wyjątkowym smakiem oraz prostotą wykonania.